Domov / Občania / NN Slovensko / Tlačové centrum / Tlačové správy / Články / NN Životná poisťovňa vylepší leto všetkým klientom, ktorým ho pokazí dlhší pobyt v nemocnici.

02.07.2024

Zvýšenú ochranu pred „pokazeným letom“ im aktivovala automaticky.

Ak sa klient NN Životnej poisťovne ocitne v lete nečakane v nemocnici, NN mu vyplatí 150 eur v rámci vernostného benefitu k životnému poisteniu. Skrátka, aby si pokazené leto aspoň trochu vylepšil. Ide o bonus nad rámec poistných krytí v rámci poistnej zmluvy a klienti si ho môžu uplatniť, ak hospitalizácia trvá viac ako 10 dní a vznikla z dôvodu úrazu, poranenia alebo vybraného vírusového, bakteriálneho či parazitárneho ochorenia.

Leto patrí cestovaniu, pobytu pri vode, na horách a chvíľam stráveným s rodinou, na ktoré sa teší väčšina z nás. Letné mesiace však so sebou prinášajú aj sezónne nástrahy.

• V lete rastie počet návštev urgentného príjmu aj následných hospitalizácií. Napríklad v USA pripadá až štvrtina urgentných ošetrení práve na letné mesiace.
  • Najčastejšie situácie, s ktorými sa stretávajú záchranári a lekári v lete na Slovensku sú topenie, kolapsy z horúčav, anafylaxia a úrazy pri rôznych nehodách.
  • Podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií 2 z 3 najčastejších príčin hospitalizácií u nás celoročne predstavujú choroby obehovej a tráviacej sústavy. Často sa vyskytujú aj rôzne otravy, infekčné a parazitárne ochorenia, pričom ich počet stúpa i v dôsledku klimatických zmien.

Zvýšená ochrana pri nečakanej hospitalizácii počas leta

NN Životná poisťovňa preto pre svojich klientov aktivovala ďalší benefit (www.nn.sk/dobreleto), na ktorý má klient nárok, ak bude od 1. júla do 30. septembra 2024 nečakane hospitalizovaný dlhšie ako 10 dní v slovenskej alebo zahraničnej nemocnici v dôsledku úrazu, poranenia alebo vybraného vírusového, bakteriálneho či parazitárneho ochorenia (napr. vírusová hepatitída, kliešťová encefalitída, črevné infekčné choroby či mykózy).

Stačí, ak má klient/klientka ku dňu uplatnenia nároku v NN Životnej poisťovni platnú a účinnú zmluvu o životnom poistení a nahlási požiadavku na extra plnenie do 31. 12. 2024.

Existuje množstvo rád, ako si nepokaziť dovolenku a užiť si leto bez starostí. Ponúkame vám niekoľko najdôležitejších tipov:

• Súčasťou dovolenkového balíčka prvej pomoci by malo byť antihistaminikum pre prípad alergickej reakcie na morské živočíchy, slnko, jedlo či rastliny.
  • Základom je pitný režim, pričom v niektorých lokalitách, najmä mimo Európy, sa odporúča piť len balenú vodu.
  • Preferujte potraviny, ktoré sú dôkladne tepelne spracované.
  • Po pobyte v prírode skontrolujte, či nemáte kliešťa. Odporúčané je i očkovanie proti kliešťovej encefalitíde ešte pred letom a pri väčšom výskyte komárov používanie repelentov. Podľa Úradu verejného zdravotníctva má výskyt kliešťovej encefalitídy rastúci trend. Najviac ochorení je u nás zaznamenaných v máji až júli. Európske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb zase upozorňuje, že v Európe sa zvyšuje výskyt komárov prenášajúcich tropické ochorenia.
  • Na kúpanie využívajte kontrolované kúpaliská a vodné plochy. Kvalitu vody si vopred overte na www.uvzsr.sk/web/uvz/zoznam-vuk.
  • Na túry do hôr vyrážajte ráno. Vyhnete sa tak poobedným búrkam, ktoré sú v lete na horách časté. Deň vopred si overte búrkové výstrahy na www.shmu.sk.
  • Klimatizáciu si nastavte tak, aby rozdiel teplôt medzi vonkajším a vnútorným prostredím nebol vyšší ako 5 °C, maximálne 7 °C.

„Prevencia je najdôležitejšia. Ak však nepostačuje a dostanete sa nečakane do nemocnice,  vyplatíme vám extra plnenie 150 €, aby ste si zvyšok leta aspoň trocha vylepšili.“ dodáva tlačová hovorkyňa NN Životnej poisťovne, Daniela Tomášková.